lauantai 1. joulukuuta 2018

Joulupuuhaa osa 3

Kuinka rakentaa jouluinen keksijäpaja?Erilaisia haasteita voi tehdä hymiöistä, askartelutikuista, legoista, multilink-kuutioista ja pelkkä paperikin joskus riittää!
Tässä vinkkejä esimerkiksi pikkukeksijöiden pikkujoulupäivään🎅Tehtävät voidaan suorittaa pysäkkityöskentelytyyppisesti tai vaikkapa ottaa jokaiselle pävälle yksi haaste.

Rasti 1. Jouluisia matikkapuuhia    

 Rasti 2. Lego-haaste
Pikku-Pekan toiveena on saada joululahjaksi miniauto.
Rakentakaa legoista pienin mahdollinen auto, joka liikkuu kuitenkin hyvin eteenpäin. Mitatkaa, kuinka kauas saatte sen rullaamaan. Ps. Tyylikäs ulkonäkö on plussaa👍
Välineet: legoja


Rasti 3. Rakentakaa cocktail-tikuista ja liotetuista herneistä joulukuusi, jonka korkeus on vähintään 20 cm.
Välineet: liotetut herneet, coctailtikut

VAIHTOEHTO

Rakentakaa askartelutikuista(jäätelötikun kokoisista) joulukuusi. Välineet: askartetelutikut, vihreää ja ruskeaa muovailuvahaa, liimaa ja kultaista sekä hopeista askartelunorkkoa.

Rasti 4. Kootkaa kertakäyttökupeista torni, jossa huipulla on jouluaaton luku 24. Tehtävässä on helppo yhteenlaskuvaihtoehto ja haastavampi negatiivisten lukujen torni.
Välineet: numeroidut kertakäyttökupit

Ratkaisu(klikkaamalla kuvaa aukeaa tulostettava tiedosto):
 Kuppitornihaaste
Rasti 5. Jouluaattona joulupukilla on suuri pulma! Lunta on niin vähän, ettei pukki voi lähteä reellä jakamaan lahjoja. Niinpä täytyy ottaa käyttöön helikopteri. 
Osaatko sinäkin rakentaa helikopterin käyttämällä vain näitä tarvikkeita? Ohjeet löytyvät koodista aukeavalla videolla. Kuka saa helikopterinsa ropellit pyörimään kunnolla?
Välineet: : sakset, paperia ja paperiliitin(klemmari).
Rasti 6. Koristele joulukuusi ohjeiden mukaisesti. Klikkaamalla kuvaa aukeaa koko tehtävätiedosto.
 Joulukuusi


Rasti 7.  Nopeuskisa Korvatunturille.
(sopii pienemmille oppilaille)

Oppilaat pelaavat pareittain. He heittävät kahta noppaa. Noppien lukujen erotuksen verran saa ottaa omaan torniinsa Multilink-palikoita. Esim. oppilas heittää 5 ja 1. Tuolloin hän saa torniinsa 4 palikkaa. Mikäli hän heittää tuplat eli esim. 4 ja 4, joutuu hän ottamaan tornistaan yhden palikan pois. Edetään näin "kohti Korvatunturia" eli lukua 24.
Voittaja on se, joka saa torniinsa ensimmäisenä 24 palikkaa.
Välineet: Multilink-palikoita ja 2 noppaa/pari

Huomenna aukeaakin joulukalenterin ensimmäinen luukku. Muistathan, että joulukalenterivaihtoehtona voit käyttää  Kynttilän sydän -tarinaa, jonka jaoin tässä postauksessa Joulukalenteri 2018

Love First,
 then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti