sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Arviointia ja joulupuuhaa osa 2

Jouluinen kirjoitusharjoitus

Tein oppilaitani varten ensi viikolle hymiökirjoitusharjoituksen, joka virittelee jo joulun odotukseen🎅 Koska olen tehnyt sen kännykän hymiöitä hyödyntäen, en voi jakaa sitä tiedostona. Jaan sen siis näin valokuvana, josta tämän voi kopioida ja suoraan tulostaa omaan käyttöönsä. Tekstin kirjoittamiseen on syytä pienemmillä(3 lk) varata enemmän aikaa, mutta isommat kirjoittavat sen helposti oppitunnin aikana. 
Kuinka ideaa voisi sitten jatkojalostaa? Oppilaat voisivat seuraavalla kerralla keksiä itse vastaavia joulutarinoita ja kirjoittaa niitä tabletin hymiövalikoimaa hyödyntäen. 

Muistathan, että viime joulukuun blogipostauksista löydät monenlaista joulutouhua. Siellä on mm. joulukuulle oma kirjoituskalenteri. Postauksia löytyy täältä:
Joulukuu 2017

Joulunalusaikaan onkin sopiva jakaa seuraava tekemäni itsearviointikaavake(vuodelta 2016), joka liittyy kulttuurilliseen osaamiseen(L2). 
Sen voi tulostaa kokonaisena tästä:
 L2

Meillä ei olekaan tänä vuonna koulun joulustressiä, sillä perinteinen koulun joulujuhla korvataan tänä vuonna joulukirkolla. Jotenkin kuitenkin kaipaan sitä joulunäytelmien aiheuttamaa kihelmöivää jännitystä oppilaiden keskuudessa ja kaikkea muutakin juhlaan kuuluvaa. 
Yritän nyt kuitenkin myös nauttia tästä kiirettömästä jouluun valmistautumisesta ja tehdä lasten joulukuusta silti joulun taikaa pursuavan🎄

Love First,
then Teach💜
Sari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti