sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Joulupuuhia

Joulupuuhia!


Joulun alla koulussa on monenlaista touhua. Jotenkin kuitenkin kaikki se askarteluhössötys, joulukalenteri -ja laulut sekä oppilaiden into ja odotus tuovat itsellekin joulufiilistä.
Tunnustan siis olevani jouluihminen🎅

Laitan tähän nyt joitain tekemiäni joulunaluspuuhia, jos näistä olisi muillekin iloa.

Ensinnäkin joulusiivousbingo!
Oi, kuinka vanhemmat tästä pitävätkään😊
Tämä kuva on hieman epäselvä, mutta kun tulostat oikean version ja tallennat sen ensin koneellesi, saat tarkan kuvan.
Eli oppilas suorittaa kotona vanhempien pikkuapulaisena pieniä siivouspuuhia ja saa kolme tehtävää suoritettuaan (ja aikuisen signeerauksella kuitattuna) itselleen bingon. Bingosta sovitaan sitten joku pieni palkinto. Meillä se tietää lisää kultapaloja Classcraft-peliin, mutta tähän voi jokainen keksiä jonkun bonuksen tai sopia, että vanhemmat palkitsevat lapsen jotenkin näistä tehtävistä. Mikä voisi olla palkinto, jos oppilas suorittaa kaikki siivousbingon tehtävät?

Tämä tehtävä pidetään tietenkin vapaa-ehtoisena, mutta tämähän on mitä parasta L 3:n (itsestä huolehtiminen ja arjen taidot) toteuttamista.
Joulusiivousbingon voit tulostaa tästä:

Joulusiivousbingo

Siitäpä tulikin mieleeni, että itsestä huolehtimiseen ja arjen taitoihin minulla on myös tehtynä itsearviointi. 
Jos tälle L3 kokonaisuudelle on tarvetta, voit tulostaa sen tästä. 

Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot /itsearviointi

Minulla on tällainen tehtynä muihin laaja-alaisiin myös, mutta laittelen niitä blogiini sitten jossain muussa yhteydessä.

Meillä on nyt alkamassa suuri Muumi-aiheinen kokonaisuus ja siihen liittyen kaivoin vanhoista kätköistäni Muumien joulu- tekstin, jonka tavuttimella olin myös joskus aiemmin tavuttanut pienemmille oppilaille (nyt tuo tavutin ei ollut enää toiminnassa, kun kokeilin). Tekstin tein luetunymmärtämisharjoitukseksi pienien kysymysten avulla.


Koko teksti löytyy täältä sekä tavutettuna että ilman:

Muumien joulu

(Jostain syystä tuosta tavuttimesta tuli tekstiin mukana tuo taustaväri, jota ei saa pois.) (Kokoelmasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia. Suom. Laila Järvinen/https://freepathways.wordpress.com/tag/tove-jansson/)

Lisäksi poimin tähän päivitykseen joskus kauan sitten tekemäni Tonttu Touhukkaan tarinajumpan, jossa oppilaat toimivat kuin Tonttu Touhukas tarinan ohjeiden mukaisesti opettajan lukiessa tekstiä.

Touhukkaan tonttujumpan voit tulostaa tästä. 

Tonttu Touhukas

Siinä pieni osa tämän Tonttu Tohelon joulutiedostosta. Lisää on taatusti tulossa joulukuun lähestyessä😊

Love First
then Teach💜
SariEi kommentteja:

Lähetä kommentti