tiistai 26. maaliskuuta 2019

Äänikirjasto oppilailleOlipa kerran...


Joku aika sitten eräs oppilaani sanoi luokassa, ettei hänelle ole koskaan luettu iltasatuja. Tuo hätkähdyttävä kommentti jäi mieleeni pyörimään pitkäksi aikaa. Kuinka se ylipäätään voi olla mahdollista? Voivatko arjen kiireet mennä korvaamattoman arvokkaiden iltahetkien ohitse? Koskaan ei voi ihmisten elämäntilanteista tietää, mutta silti tuo tieto sai mieleni hyvin surulliseksi. 

Olen omille lapsilleni lukenut kirjoja suurinpiirein syntymästä asti läpi koko alakoulun. Olemme kahlanneet läpi kaikki Miinat ja Manut, Hanhiemon satuaarteet, Potterit ja Narniat.

Jossain vaiheessa pojat keksivät, että äidin pitää kirjan sijaan keksiä itse oma satu. Niinpä muistan keksineeni iltaisin satoja omia satuja, joita en harmikseni kirjoittanut silloin aina ylös. Nyt olisi valtava satukirjasto omasta takaa.

Tuon oppilaan kommentin jälkeen sanoin avustajalleni, että pitäisi varmaan alkaa lukemaan WhatsAppiin ääneen oppilaille luokan jatkokirjaa, että lapset saisivat joka ilta kuunnella halutessaan edes sitä. Tässä on nyt kuitenkin ollut melko haipakkaa menoa, joten tein tähän hätään tällaisen "pikaratkaisun". Aion kyllä toteuttaa tuon jatkokirja-ajatuksenkin myöhemmin.

Tämä muovitaskuun mahtuva "digikirjasto" on vallan näppärä luokassa.
Näiden QR-koodien kautta oppilaat voivat kuunnella luokassa hiljaisen työn aikana(esim. piirrellessä) haluamaansa satua/kirjaa. Tästä voi ottaa mukaan myös iltasadun kotiin.
Tein itselleni nämä niin, että liitin motivaatiokuvan jokaiseen kirjaan liittyen.
HUOM! Äänikirjasto on siirtynyt Sarin ja Tiinan verkkokouluun laajennettuna versiona!
 Koska en ole varma näiden kirjan kansikuvien(ym.kuvien) jakamisoikeudesta, otin ne tähän versioon pois. Voitte itse sitten muokata ne haluamanne näköisiksi. Klikkaamalla seuraavaa kuvaa pääset verkkokouluun, jossa tämä tiedosto nyt on. Löytyy verkkokoulusta LUKEMINEN-osiosta, jossa on myös hölmöläistarinoita luettuna QR-koodien taakse.

Lataa tiedosto ensin omalle koneellesi, muuten se aukeaa miten sattuu. Kun avaat koodia, odota hetki. Satu alkaa joko muutaman sekunnin kuluttua tai kun painat play-näppäintä. 
 Lasten äänikirjasto

Ja sitten vaan kuulokkeet korville ja kuuntelemaan, OIKEAA lukemista unohtamatta 😊
Love First,
then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti