lauantai 14. huhtikuuta 2018

Kevät keikkuen tulevi....

Kuu kiurusta kesään,
puolikuuta peipposesta,
västäräkistä vähäsen,
pääskysestä ei päivääkään🌻

Tätä vanhaa lorua tulee vieläkin oppilaille hoettua. Jospa se heidänkin päähänsä tarttuisi ja tuo vanha kansanloru jatkaisi kulkuaan sukupolvilta toisille. 

Kaiken uuden keskellä voisi ajatella vanhojen perinteiden ja tapojen unohtuneen, mutta luokassani kyllä pyritään pitämään myös hyvät perinteet kunniassa.

Yksi juttu, jonka olen vuodesta toiseen tehnyt oppilaiden kanssa, on kevätseuranta.
Tämä perinne aloitettiin koulumme edellisen Markku-rehtorin kanssa ja luokkiemme ovissa olikin mitä hauskimpia oppilaiden piirroksia keväthavaintokaavakkeissa.

Myös Luonto-liiton sivuilta voi tulostaa lapsille omat kaavakkeet, joissa on pieniä tietojakin keväthavaintoihin liittyen. Klikkaamalla kuvaa pääset suoraan Luontoliiton sivulle.Jotenkin kevään aikana omat aistit ainakin virittyvät ihan eri taajuudelle kaiken tämän lisääntyneen valon ja keväisen äänimaailman myötä.
Siksipä ajattelinkin, että nyt on juuri sopiva aika ottaa oppilaiden kanssa käyttöön ääni-bingo. Samalla tulee tehtyä happihyppely ulos ja viritettyä kuuloaisti tarkaksi.Jouni Kallio, Liikkuva koulu-ohjelman ja Likes-tutkimuskeskuksen tutkija ja kouluttaja valottaa tarkemmin samaisessa lehdessä penkistä irrottautumisen hyödyistä!


Mutta nyt on aika siirtyä taas bloggaajan itsensäkin hetkeksi ulos tästä koneen ääreltä. Rocky-koira jo lyö tassulla siihen malliin, että on ollut peppu liian kauan penkissä kiinni...

Love First,
then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti