sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Pääsiäistouhuja

Pääsiäinen lähestyy🐣

Huomasin pääsiäiskansioita tutkiessani, että pääsiäinen taitaakin olla suosikkijuhlapyhäni. Sen verran paljon on kertynyt materiaalia 25 vuoden aikana. On toiminnallista pääsiäismatikkaa,
Kertotauluharjoitus etsintätehtävänä.

Motoriikkaharjoituksena helmen kuljetusta pupua pitkin(kuva ja helmi muovitaskun sisällä).
 raamatturataa, pääsiäisen kuva-arvoituksia, draamaa, lukuisia kirjoitustehtäviä ja askarteluja pajunpunonnasta rautalankakukkoihin.Pääsiäinen tuntuu inpiroivan lapsiakin kovasti ja siiihen liittyy perheissä monia traditioita. Pääsiäispuuhiin on siis helppo motivoida koulussakin. Tämä verbi+adjetiivitehtävä on monen vuoden takaa ja edelleen se toimii!
Klikkaamalla kuvaa, aukeaa tulostettava versio(joka aina hieman valitettavasti muuttuu, kun sen siirtää pilveen).
Noidat ja taikaliemet, puput ja tiput kiinnostavat kovasti vielä 3-4 luokkalaisia ja tekstiä syntyy aina mahtavasti näistä aiheista. Nämä kuviin keksimäni motivointikysymykset ja kokoamiani inspiraatiokuvia, löydät klikkaamalla ylimmäistä noitakuvaa.Silti uusia juttuja on hauska keksiä lisää.

Tänä vuonna uutena syntyi pääsiäis-emoji-kirjoitusrata ja lisätyn todellisuuden pääsiäistaiat.
Emoji-radalla oppilaat saavat ensin aukotetun pääsiäistekstin, jonka puuttuvia sanoja etsitään pääsiäismunista. Munien sisällä on emojit kuvaamassa sanaa, joka täytyy hoksata emojin perusteella viivalle kirjoittaa. Tästä tekstistä puuttuu siis oppilaiden versiossa nuo emojit. 


Lisätyn todellisuuden radalla on värikkäitä munia, joista aukeaa joku pääsiäisvideo. Tämä on sanaluokka-harjoitus. Olemme juuri oppineet sanaluokat, joten videon perusteella täytyy kirjoittaa lause, jossa on adjektiivi+substantiivi+verbi(+substantiivi) esim. 
Söpöt koirat kävelevät. Jos digiä ei ole käytössä, voi virkkeen sanat värikoodata eri värisille lapuille, joita nostetaan.


Mukavaa pääsiäisen odotusta🥚🐔🐤

Tulevilla viikoilla tapaan toiminnallisten työpajojen merkeissä lähes 250 opettajaa!

Nähdään Jyväskylässä, Salossa ja Jämsässä😊

Love First,
the Teach💜
SariEi kommentteja:

Lähetä kommentti