tiistai 30. tammikuuta 2018

Murtolukuja monin eri tavoin

Murtoluvut!

Matematiikan yksi mukavimmista jaksoista alkaa olla nyt taputeltuna. Jäljellä on enää kertaustunnit ennen koetta.
Murtoluku-monsteri saapui luokkaan(Peppu irti penkistä s. 42) ja käski ensin oppilaiden tehdä erilaisia liikuntatehtäviä murtolukujen avulla.

Sen jälkeen hyödynnetttiin Minecraft- hahmoja ja tehtiin omia murtolukukuvia Minestä tutuilla hahmoilla. 
Nelosille opetin siinä sivussa murtoluvun muuttamisen desimaaliluvuiksi, mutta kolmoset täydensivät kuviinsa vain murtoluvut. Tämä tehtävä oli oikein mieluisa.

Leikimme myös toiminnallista murtoluku-keilausta (Peppu irti penkistä s. 41).Tälle tunnille sattui poikkeamaan myös parin vuoden takainen työkokeilijani Rosa. Hän opiskelee itsekin luokanopeksi nykyään Rovaniemellä ja pääsi tutusti heti luokassa tositoimiin hernepussien ja keilojen kanssa. Meillä kun ylimääräiselle käsiparille on aina työtä😊

Eilisen vietimme metsässä ja siellä teimme erilaisia toimintatehtäviä ansaitaksemme pizza-paloja. Osa tehtävistä liittyi metsän puiden tunnistukseen, eläinten jälkiin ja hangelta löytyneisiin aarteisiin. Osassa tehtävissä piti hyödyntää digiä ja kuvata sekä videoida erilaisia parin suorittamia tehtäviä tai talvisen metsän olosuhteita.
Oppilaat kuvasivat myös mielettömän kauniita lumihiutaleita, jotka olivat juuri leijailleet hämähinverkkoihin ja puihin kiinni.


Murtolukuja on helppo ujuttaa myös luistelun oheen. Tämä leikki löytyy myös kirjastani ohjeineen ja materiaaleineen (s.40). 

Muistathan viime vuonna tekemäni murtoluku-talon. Sen voit tulostaa tästä:

Murtolukuja kannattaa hyödyntää myös musiikissa.
 Arvaa kuka pelin hahmoilla voi leikkiä vaikka mitä! Myös murtoluvuissa. Tämän olen tehnyt jo viime vuonna ja klikkaamalla yläkuvaa, saat sen itsellesi.Ja tästä saat vielä tulostettua murtoluku-Simpsonit:
https://drive.google.com/file/d/0B3pgQme8y3rqak8yX3AzNGRsU0U/view?usp=sharing

On aika sanoa heipat murtoluvuille ja siirtyä kohti seuraavaa matemaattista haastetta!

Love First,
Then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti