torstai 12. lokakuuta 2017

Projektina Ronja Ryövärintytär


Lupailin kollegoille viime vuotisen Ronja Ryövärintytär-projektini jakoon. Tämä kirja on kyllä aina kestosuosikki! Ronja ja Birkin seikkailut jaksavat kiinnostaa vuodesta toiseen monenikäisiä lapsia. Mikä tässä nimenomaisessa kirjassa sitten oikein viehättää? Kirjassa on monta "kerrosta". Siinä kulkee rinnakkain isän ja tyttären läheinen suhde ja siinä kerrotaan viattomasta ja vahvasta tytön ja pojan välisestä ystävyydestä. Kirjassa myös kuvaillaan hienosti päähenkilön rohkeutta ja hänen pyrkimystään toimia vääryyttä vastaan. Kirjan rosvoilta löytyy myös herkkiä piirteitä, jotka ovat perinteisestä pahis-tyypistä poikkeavia. Erilaisuuden hyväksyminen lieneekin kirjan tärkein sanoma. Sitä käsitellään paljon kahden erilaisen ryövärijoukon kautta. 

Maisemia ja linnaa asuinympäristönä, Astrid Lindgren kuvailee niin elävästi, että lukija pystyy kuvittelemaan itsensä tarinan maisemiin. Kirjassa kulkee myös yhtenä "kerroksena" lapsen itsenäistyminen ja irrottautuminen vanhemmistaan.
 Lukuisissa Suomen kouluissa päädytäänkin edelleen valitsemaan Ronja yhdeksi vuoden luokkakirjaksi, johon perehdytään pitkään ja hartaasti. Meilläkin Ronja luetaan joka toinen vuosi (yhdysluokka). Onpa tähän kirjaan tullut tehtyä projekti poikineen, mutta tässä nämä viimeisimmät.
Kirjaan liittyvät kysymykset löydät täältä klikkaamalla kuvaa:



Ja Ronja-lautapelin täältä:




Tein tähän kirjaan myös satujumpan, mutta sitä en voi nyt jakaa. Siinä käytetyt kuvat eivät ole tekijänoikeudellisesti jaettavissa.
Parhaillaan meillä on meneillään fantasiajakso ja siinä Harry Potterin Viisasten kivi. Vireillä on MONTA hauskaa Harry-juttua, jotka sinäkin pääset sitten näkemään. 

Hyvää syyslomaa kaikille lomansa aloittaville!
Love first, 
then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti