sunnuntai 17. syyskuuta 2017

🏃 VALTAKUNNALLINEN PEPPU IRTI  PENKISTÄ-VIIKKO ALKAA🏃


PIP-viikko 1.päivä

Onpa huikean hienoa nähdä, kuinka moni koulu lähti mukaan tähän kampanjaan. 520 koulua on virallisesti ilmoittautunut mukaan ja sitten on vielä niitä, jotka eivät ole arvontaan osallistuneet, mutta haluavat silti olla toiminnassa mukana. Yhteistyössä on voimaa💛 Tehdään tästä liikuntaviikosta hieno yhteinen projekti!
Ja tästä se alkaa:

QR- liikuntabingo!

Tulosta QR-koodit ja kiinnitä ne koulun pihan leikkivälineisiin, seiniin tai sisälle. Tulosta myös bingo-laput jokaiselle oppilaalle. Kun oppilas löytää koodin, lukee hän sen koodilukijalla ja tekee koodista löytyvän liikkeen. Sen jälkeen hän merkitsee rastilla löytämänsä liikkeen bingo-kortistaan. Voidaan pelata yhdestä bingosta poikki, tai lopettaa, kun on saatu kahdesta eri suunnasta (vaaka-pysty-vino) bingo tai pelata täysbingoon asti(koko kortti täyteen rasteja). Mikäli leikitään sisällä, on kortti hyvä pitää omalla pulpetilla, jolloin saadaan lisää liikettä, kun käydään aina omalla paikalla merkitsemässä rasti tehdyn liikkeen päälle.
 Ennen leikin alkua, on syytä käydä oppilaiden kanssa kortin liikkeet yhdessä läpi. Esim. tuo kolmannen rivin rytmitaputus taputetaan  "pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat"-laulun tyylillä, mutta hieman eri versiona. Muut lienevätkin selkeitä liikkeitä. Mikäli teillä ei ole mahdollisuutta käyttää QR-lukijoita, tulosta tuota bingo-lappua yksi ylimääräinen. Leikkaa siitä nuo toimintaruudut irti ja kiinnittele niitä koulun seinille etsittäviksi.

Klikkaamalla kuvaa saat tulostettua bingo-kortin ja kaikki koodit.

 Tein koulun pienimmille oppilaille oman version, jossa ei tarvitse osata lukea. Kuvissa on tehtävä ja lukumäärä, montako kertaa sitä suoritetaan. Lisäksi tiedostossa on erikseen kuvat leikattavaksi suorituspaikoille.
Pääset tulostettavaan versioon klikkaamalla kuvaa. Muistattehan sijoittaa oikeita välineitä (hyppynaruja, palloja, patjoja...) kuvien läheisyyteen.
Kuvina näissä on käytetty Papunetin kuvapankin kuvia ja Pixabayn ilmaisia kuvatiedostoja.

Ja sitten ei muuta kuin vipinää kinttuihin ja liikunnan iloa😊Huomenna lisää PIP-ideoita!


Love first
then Teach💜
Sari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti