sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kesäsanat osa 2.

Meillä spinneri- sanaleikit olivat suuri hitti! Mites teillä? Kokeilitteko? Aika moni toi kotoaan omat spinnerinsä, mutta olin ostanut muutamia varalle luokkaan ja osa käytti myös virtuaalista spinneri-versiota. Työkokeilijani Milja ihmetteli, kuinka vilkkaat pojatkin hiljenivät kirjoittamaan hyvin keskittyneesti. Melkoinen taika oli siis tuolla laitteella!Spinneri-harjoitukset löytyvät edellisestä postauksesta!

Samoja sanoja selvitettiin sitten Peppu irti penkistä- meiningillä!

Edellisenä päivänä oli poikajoukosta Miljan mukaan lähtenyt huomattavasti enemmän ääntä 😅Silloin nimittäin opettaja oli yhtäkkiä lähtenyt päivän varoitusajalla Ylelle kertomaan toiminnallisesta oppimisesta ja sen myönteisistä vaikutuksista koulussa. Olipa se hieno visiitti! Muutaman kuvankin sain sieltä muistoksi. 

Jos tuo pätkä kiinnostaa katsoa, se löytyy vielä täältä:

http://areena.yle.fi/1-4200173


Lupailin lisää harjoituksia samojen sanojen ympärille. Tässäpä näitä meidän ensi viikon juttuja.
Sanat alkavat jo olla varsin tuttuja. Neljän leikin verran niillä viime viikolla leikittiin. Ulkona ja sisällä, spinnerillä ja juosten. Ensi viikolla juoksemme haavin kanssa niityllä, joten kynätöitä nyt kesäsanoilla. Ensimmäinen harjoitus on kesäsana- boggle. Tiedättehän bogglen periaatteen? Siinä sanoja etsitään niin, että kirjaimien täytyy osua toisiinsa jostain nurkasta. Voi siis liikkua ylös alas ja sivuille, kunhan kirjaimet koskevat toisiinsa.Toinen harjoitus on kesäsana-ristikko (ratkaisuineen). Sen saat tulostettua tästä:

Elokuun kirjoituskalenterikin on jo vihkossa ja ensimmäiset jutut kirjoitettu. Tässä sinullekin siitä tulostettava versio:

Olisi tosi kiva kuulla, oletteko te näitä blogin tai kirjan muita harjoituksia kokeilleet ja kuinka ne teillä sujuivat. 
Vielä, jos haluat saada lapset liikkeelle pulpetista voit laittaa heidät keräilemään kavereiden nimiä kolmasluokkalaisten kolmosiin ja nelosluokkalaisten nelosiin (muokattavissa jokaiselle luokka-asteelle). Tämän tein jo viime vuonna ja nyt vain vähän fiksasin sitä. Klikkaamalla kuvaa, saat aina tulostettavan version auki, kun nämä ovat vaan näitä kännykällä näytöstä räpsäistyjä kuvia.
Sain kirjan tiimoilta myös hienoja uutisia! Siitä otetaan jo toinen painos! 
Kirjaan liittyvät koulutukset lähtevät liikkeelle ensi viikolla, joten voi olla, että bloggailutahti hieman hidastuu lisääntyvien kiireiden myötä. Mutta kyllä täältä taas on vinkkivitosia tulossa säännöllisin väliajoin...

Love first,
then Teach 💜
SariEi kommentteja:

Lähetä kommentti