sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Iik ja ihanaa!! Luokkahuoneeni saa uutta ilmettä!Lukeminen, sadutus, tarinoiminen ja kirjoitus, siinä ovat minun äidinkielen opetukseni tärkeimmät asiat!
 Viime vuonna tempaisimme "Lukemalla luokkaretkelle"-hankkeella, jonka avulla keräsimme rahat luokkaretkeä varten. Oppilaat innostuivat lukemaan valtavan määrän kirjoja. Olemme toteuttaneet myös satupassin, jonka avulla uppouduimme satujen maailmaan (siitä lisää myöhemmissä postauksissa). 


Tähän satumaiseen ajattelutapaan tylsän kalsea luokkahuone ei oikein sovi. Olen jo pitkään toivonut luokkaani satu/lukunurkkausta, joka houkuttelisi pötköttämään mukavan kirjan kanssa tai jossa voisimme yhteisiä satuhetkiä pitää. 
Löysin kivan verhomallin ulkomaiselta nettisivulta, jonka pohjalta lähdin satunurkkaani rakentamaan.
  Riika-ompelija tarttui haasteeseen ja ompeli minulle antamani mallin mukaiset ihanat verhot, josta poikani Santerin avustuksella ja mieheni sponsoroimilla puumateriaaleilla toteutettiin lukunurkkaus. Meneehän se kesäloma näinkin😊

Nurkkaus kaipasi kuitenkin pehmusteita ja tuoleja, joita yritin netissä huudella tyyliin "Onko kellään jäänyt ylimääräisiä säkkituoleja, joita voisi koululle lahjoittaa?" Ei ollut. Sitten vaan oli pakko ryhtyä itse tuumasta toimeen. Etsiskelin netistä mukavia ja helposti toteutettavia ommeltavia ja isoja tyynyviritelmiä, mutta suomenkielisiltä sivustoilta niitä aika huonosti löytyi. Yksi varteenotettava malli löytyi amerikkalaiselta DIY- askartelusivustolta. Taas toteutusvaiheessa apuuni tuli samainen Riika. Hän ompeli löytämäni amerikkalaisen ideakuvan pohjalta suomalaisen version tyynysysteemistä ja pyysin häntä kirjoittamaan siitä ohjeet kaikille muillekin jakoon. Riikan omat lapsetkin olivat halunneet heti samanlaiset pötköttelypaikat.

Ope koetestaa tyynypatjat ja Potterit 👌

Tulostettavat, tarkat ohjeet tyynypatjan toteutukseen kuvien kera löydät PDF:nä klikkaamalla kuvaa:

Eskari-opemme Kaijakin innostui heti kokeilemaan ja teki samanlaisen viritelmän vanhaan Marimekon verhoonsa.
Lopputulos oli oikein ihana!


 Eli mahdollisuudet ovat rajattomat tässä tyynypatja- versiossa. 
Nyt on mukava ottaa Harry Potterit tai Muumi-kirjat käteen ja heittäytyä lukemaan tyynyjen päälle.

(Jos kollegat haluavat nopeasti samanlaiset tyynyt, ottakaan Riikaan yhteyttä tai tekaiskaa tällainen itse.  Yksi mallityyny on nähtävillä ja "hiplattavana" Alajärvellä Kangaskulmassa)
Riika Herttola p. 050 5963518)


Love first,
 then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti