perjantai 26. toukokuuta 2017

Hetki minulle!


Kun lukuvuosi päättyy, kaikuvat lasten äänet vielä monta viikkoa korvissa. Usein tuntuu, että lomamoodiin pääsee vasta kuukauden työtauon jälkeen. Aivot käyvät ylikierroksilla, eivätkä tahdo ymmärtää, että nyt saa hetkeksi unohtaa Wilmat, palaverit, suunnittelut, tukiopetukset ja laminoinnit.

Silloin, kun kotona on pieniä lapsia, jatkuu meno ja meininki lomallakin. Kun omat poikani olivat pieniä, kuului jatkuvasti: "Äiti! Mulla ei oo mitään tekemistä!!" Tylsyys kuuluu välillä asiaan, mutta joskus on mukava myös antaa lapsille kivaa puuhaa kesäpäiviin.
 Siihen ongelmaan tein tällaisen äidin/isän pelastuspaketin 😃. Seuraavan kerran, kun lapsi valittaa, ettei keksi mitään tekemistä, anna lapsen valita listalta (tai valitkaa yhdessä) siihen hetkeen sopivaa tylsyyden tappajaa. Listan voi laittaa vaikka jääkaapin oveen kiinni ja sitä voi täydentää omilla, uusilla ideoilla.
Klikkaamalla ensimmäistä kuvaa, aukeaa koko tulostettava tiedosto.

Kun lapsi löytää puuhaa, voi äiti/isä rentoutua venytellen ja selkäänsä hoitaen. Terve selkä- ryhmäni on ylivoimaisesti suosituin viikkotuntiryhmäni. Ryhmät tulevat täyteen muutamassa minuutissa ilmoittautumisen alettua. Se kertoo meidän suomalaisten suuresta tulevaisuuden terveysongelmasta , tuki- ja liikuntaelinten sairauksista. Niistä vaivoista olisi niin monet ennaltaehkäistävissä pienellä vaivalla, omalla liikunnalla.
Jos liikunnan aloittamiseen on suuri kynnys, kannattaa aloittaa näistä rankaa liikuttavista, pehmeistä liikkeistä. Hoen jumppaajilleni säännöllisesti mantraa: liikuta selkää joka suuntaan PÄIVITTÄIN. Mitkä ne suunnat sitten ovat?
 Jotta selkä voi hyvin, sitä pitää pyöristää eteen, kallistaa taakse, kiertää molempiin suuntiin ja kallistaa sivuttaissuunnassa. Nämä kun tekee päivittäin, ovat vaikutukset jo merkittävät!
Videota klikkaamalla pääset tähän Kreikassa kuvattuun pieneen selänhoitoharjoitukseen, jolle löytyy taatusti aikaa päivittäin. Et tarvitse tässä mitään välineitä, et edes mattoa. 
(Muistathan, että syksyisille Pilates-matkoilleni voi tulla mukaan kuka tahansa. Siellä tehdään ihania selänhoitoharjoituksia sekä keskivartaloa ja ryhtiä vahvistavia liikkeitä päivittäin mukavassa seurassa. Lisätietoa matkoistani täältä:
https://www.tjareborg.fi/pilatesmatka-rodokselle ).

Tykkäämällä Toiminnallista elämää Facebook -sivusta tai ilmoittautumalla sähköpostitse blogin tilaajaksi, saat uusimmat päivitykset itsellesi, heti kun ne ilmestyvät.

Ps. Tässä vielä lupaamani tulostettava lukuvuoden itsearviointi. 
Kesällä luvassa rakkaan harrastukseni, puutarhan, kesäkuulumisia!

Ihanaa ja rentouttavaa kohta alkavaa kesälomaa sinulle blogini lukija 🌞

Love first,
then Teach 💜
Sari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti