torstai 5. lokakuuta 2017

Suunnistusta digiä hyödyntäen


Salapoliisi-suunnistukset ovat aina olleet oppilaideni mielestä todella hauskoja. Keksin salapoliisisuunnistus- idean kymmenisen vuotta sitten ja nyt idea on sosiaalisen median myötä levinnyt erilaisina versioina ympäri Suomen todella moniin kouluihin. Myös enkun tunneilla niitä on käytetty. 
Ensimmäisinä vuosina piirsin kuvia erilaisista ” syyllisistä”, mutta nyt hauskoja ja sopivia kuvia on netti pullollaan. Toki lasten osallistaminen onnistuu tämän tehtävän kanssa myös loistavasti. Oppilaat voivat itse keksiä ja piirtää syylliset ja vihjeet ja tehdä ratoja toisilleen pienissä ryhmissä tai pareittain.

Valokuva-QRTällä kertaa kuitenkin halusin kokeilla taas jotain uutta! Olen jo pitkään aprikoinut, kuinka QR- koodeihin voisi upottaa valokuvia. Nyt löysin ohjelman ja sain ideani onnistumaan! Ajattelin hyödyntää tätä ideaa sekä suunnistusjaksolla että mahdollisesti myös joulukalenterissa. 


Kuvat suunnistusrasteilta näyttävät tältä:

Ideana on siis toimia pareittain ja ottaa karttaan merkityllä paikalla valokuva parista samassa asennossa, kuin rastien mallikuvissa on. Kuvat otetaan vuorotellen niin, että molemmat saavat kuvata ja olla mallina. Tämän suunnistusidean toteutin ( ja jaoin Aarreaitassa) jo pari vuotta sitten tuolloisen työkokeilijani Rosan kanssa. Nämä mallikuvat ovat niitä. 

Tänä vuonna suuntaamme nykyisen kokeilijani Miljan kanssa samoihin kuvaussessioihin. Me teemme mallikuvat heille etukäteen karttaan merkityillä paikoilla ja he tekevät pareittain sitten vastaavat. 
Hauskaa meillä varmasti taas on erikoisia kuvauspaikkoja keksiessä😊

Tässä mallivideo kuva/väri QR- koodin tekemiseen. 


Videon kuvauksessa käytin iPhonen omaa näytön tallennustoimintoa, joka on ihan mieletön ja tarpeellinen uutuus uudessa päivityksessä!! Lisäksi uuden päivityksen hieno ominaisuus on se, ettet tarvitse enää QR-lukijaa. Puhelimen kamera lukee koodit ilman erillistä lukijaa👍
Lähde mukaan tähänkin kokeiluun? Linkki kuva-QR-koodien tekemiseen on tässä: 

Olisi kiva nähdä, minkälaisia kuvia te innostutte kouluillanne ottamaan😊

Ps. Ai mitenkö joulukalenterissa voisi tätä soveltaa? Ajattelin jotain tällaista... 


Ihan itseäkin jännittää, minkälainen projekti siitä syntyy. Olet taatusti ensimmäisten joukossa näkemässä lopputuloksen...

Love first, 
then Teach💜
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti