torstai 14. joulukuuta 2017

Joulupuuhaa osa 2.

Koulussa on melkoinen meno tällä hetkellä. 
Pieniä enkeleitä ja paimenia juoksentelee käytävillä. Onpa sielä näkynyt seitsemän veljestäkin flanellipaidoissaan. "Presidentit" harjoittelevat puheitaan ja akrobatiaa nähdään välillä koulun käytävilläkin. Oppilailla tuntuu olevan kierroksia enemmän kuin normaalisti ja me opettajat sinnittelemme vuoden raskaimpien työpäivien parissa. Minä itse varsinkin olen itseni pahin orjapiiskuri. Kaiken pitää olla "just eikä melkeen". Niinpä suunnittelen ohjelmia syyslomasta asti. Kirjoitan käsikirjoituksia ja teemoja jokaiseen juhlaan hyvin tarkasti. Harjoittelut aloitetaan marraskuussa hyvissä ajoin.
Ja silti AINA TULEE KIIRE.
Silloin, kun osa porukasta harjoittelee, pitää muulle porukalle olla tekemistä. 
Tällaiset jouluiset kirjoitustehtävät ovat kovasti oppilaiden mieleen ja niiden parissa kuluu aikaa.

Noppatarinaan oppilaat saavat keksiä itse sanat ja sitten noppaa heittämällä katsotaan, mistä aiheesta tarinan pitäisi tänään syntyä. 


Facebookissa jo Toiminnallista elämää - sivulla esittelinkin tämän toiminnallisen kirjoitusharjoituksen. Siinä sanat ripotellaan ympäri koulua ja sanan löydettyä arvotaan lopetusmerkki tabletilla. Sitten oppilaat keksivät sanaan liittyvän lauseen, joka on joko kysymys- huudahdus- tai toteamuslause. Loppumerkki ja alkukirjain korostetaan löydetyn sanalapun värillä. Kyllä piti muistaa paljon asioita tässä tehtävässä!


Värikoodataan alkukirjaimet ja loppumerkit sanalappujen väreillä.

Vähän on ehditty askartelemaankin, vaikka muuta touhua on ollut niin paljon.
Lapset rakastavat etsimistehtäviä. Netissä on paljon erilaisia kuvia täynnä pieniä yksityiskohtia. Tämän tehtävän olen tehnyt jo viime vuonna, mutta taas se toimii. 

Klikkaamalla tätä seuraavaa kuvaa, pääset kuvaan liittyviin tehtäviin ja kuvan tulostusversioon. 

(Alkuperäinen kuva on otettu täältä: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91Wo0F3AcML.jpg)


Tänä vuonna teimme tyttöjen kanssa myös hassuja juttuja digiä ja liikuntaa yhdistämällä. Siitä esimerkki tässä:


Video on tehty sovelluksella nimeltä FxGuru. Siinä valitaan ensin sopiva tausta/hahmot, jotka kuvaan halutaan lisätä. Sen jälkeen kuvataan video ja sovellus liittää nämä hahmot automaattisesti kuvaan. Tämä on oikein hauska ja kätevä sovellus käyttää!

Ensi keväänä olen tulossa monelle paikkakunnalle jakamaan toiminnallisen oppimisen ilosanomaa! Tavataan koulutuksissa!

Love first,
then Teach 🎅
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti